BOSS

BasisOpleiding Samen Springen

Klaar met AFF

Na het afronden van je AFF opleiding mag je alleen springen. Je hebt geleerd om uit een vliegtuig te springen, veilig een vrije val uit te voeren, je parachute te openen en veilig te landen.

Nu gaat je springloopbaan een volgend hoofdstuk in.

Solosprongen

  • Eerst ga je deze kennis verankeren door een aantal solo sprongen te maken.

  • Hier staat geen maximum aantal op, elke skydiver bepaalt zelf hoeveel solosprongen hij maakt. Maar je moet er wel minimum 5 doen vooraleer je aan een andere opleiding begint.

  • Het is aangeraden om tijdens die solosprongen deze oefeningen te doorlopen.

BasisOpleiding Samen Springen (BOSS).

Of je nu later wil gaan Formatiespringen, freeflyen, tracen, wingsuiten, … je moet deze basisopleiding doorlopen hebben.

  • Samen met een ervaren springer (zie overzicht hieronder) doorloop je een programma waarbij je leert een sprong voor te bereiden, te briefen, uit te voeren en te debriefen.

  • Hierbij let je niet alleen op het vrije val gedeelte, maar op de hele sprong: materiaal voorbereiden en controleren, instijgen in het vliegtuig, op de juiste plek in het vliegtuig zitten, de drop begeleiden als loadmaster, exit, vrije val en separatie tot en met een veilige vlucht en landing. De sprong is pas gedaan als iedereen veilig geland is en de sprong geëvalueerd werd.

initiators VVP (13 juni 2018)