Opleiding

Leren Skydiven

Wie wil niet eens uit een vliegtuig springen, vrij vliegen als een vogel, voelen hoe het is tegen 200 km/uur naar de aarde te suizen, de zwaartekracht van moeder aarde te trotseren, en dan  je eigen parachute open trekken en veilig (en vol adrenaline) een zachte landing maken. De ultieme kick!

Om te springen (AFF) ben je best sportief, maar hoef je echt geen atleet of superman te zijn. Het volstaat om een kleine medische keuring te krijgen bij je huisdokter. Deze vult dan een attest in dat je hier kan downloaden. Vanaf dat je 16 bent, kan je met de opleiding beginnen. 

Een andere manier om kennis te maken met de sport is een tandemsprong. Na een korte opleiding word je vastgemaakt aan een ervaren skydiver. Deze springt met jou met een duo valscherm uit het vliegtuig en zorgt na een opwindende vrije val voor een veilige landing. Hiervoor vul je in de club waar je gaat springen ter plaatse een formulier in waarin je verklaart in goede gezondheid te verkeren.

Vanaf je 12 jaar mag je een tandemsprong maken. Bijkomende vereiste is dat  je goed in het passagiersharnas past. De clubs beschikken over  harnassen waar de meeste mensen in passen. 

Voor minderjarigen (-18jaar) is zowel voor AFF als voor tandem  een schriftelijke toestemming van de ouders nodig.

Opleidingen zijn te volgen op onze dropzones.

Indien je nog vragen hebt of meer informatie wenst, kan je ons altijd contacteren.

Na de basisopleiding kan je verdere gevorderde opleidingen volgen zoals BOSS, Freefly of Wingsuit.